МИК шУМАХЕР

снимка abc.net.eu

Мик Шумахер е вторият най-бърз в теста на Бахрейн във Ферари

    Мик Шумахер каза, че „се наслаждава” на първото си излизане във Формула 1, след като определи второто най-бързо време в Ферари на официалния бахрейнски тест.

20-годишният  син на седемкратния шампион Михаел Шумахер, завърши 56 обиколки и беше настроен да бъде най-бърз до Макс Верстапен от Red Bull. Повече от 12 години след като във Формула 1 великият Михаел Шумахер направи последното си състезание за Ферари, синът му показа, че може да е готов да продължи семейното наследство.

Шумахер каза, че е намира автомобила на Ferrari 2019  „невероятен” заради мощността, която има.

   Подобно на много пилоти при първия си опит с автомобил от F1, Шумахер отбеляза, че е бил изумен от възможностите на спирачките.

“Струваше ми се, че можеш да спреш по-късно и по-късно и колата ще направи завоя така или иначе” – добави германецът – От първия момент се чувствах като у дома в гаража, с много хора, които ме познаваха откогато бях много млад “.

Най-бързото време на Шумахер е с 2.11 секунди по-бавно от обиколката на пилота на Ферари Чарлс Леклерк на голямата награда в събота.

    Предстои втори ден за тест, този път за Alfa Romeo, в сряда.

    Малко преди края на следобедната сесия в Бахрейн 20-годишният състезател отбеляза време от 1.29.976 мин.

    Това беше за кратко най-бързото време от деня, преди да бъде изпреварен от Макс Верстапен.Звездата на Формула 1 и победител в Гран При на Бахрейн от преди два дни Люис Хамилтън остана шести.Седмо време показа Даниел Рикардо.

(2)