ОТНОВО ЗА БЪЛГАРИЯ:КАЗА ГРИШО

en.wikipedia.org

  Най-добрият български тенисист Григор Димитров обяви, че ще бъде играещ капитан на България в първото издание на турнира по тенис АТП Къп от 3 до 12 януари. В надпреварата ще се включат 24 състава, а мачовете ще се играят в австралийските градове Бризбейн, Сидни и Пърт.
Това разкри самия Гришо на пресконференциата си в София. “По време на престоя си в България ще говоря с момчетата и ще разбера, каква им е програмата и подготовката за новия сезон”, допълни още Димитров.

      Първата ни ракета изпрати противоречив сезон, в който пропусна няколко месеца заради травма на рамото и изпадна от първите 70 през август, но направи силен край с полуфинали на Откритото първенство на САЩ и на турнира “Мастърс” в Париж, с което се върна в топ 20.
28-годишният хасковлия в момента е без личен треньор,  за последно работи с Радек Щепанек, а Андре Агаси беше в екипа му като консултант.
“С Андре Агаси винаги сме поддържали контакт. Той винаги ще бъде до мен, ако се нуждаем от него. Агаси е цяла енциклопедия. Винаги трябва да имаш час и половина свободен, когато говориш с него по телефона. Той е много специален човек“, заяви Гришо
      Днес в Хасково Димитров ще изнесе открит урок за децата от родния си град.

(2)