ТУР ДЬО ФРАНС

abaut-france.com

     Примош Роглич /„Джъмбо Висма“ / има преднина от 0.40 секунди пред сънародника си Тъдей Погачар /ОАЕ/ след края на втората седмица от Обиколката на Франция. Отборът на „Джъмбо Висма“ е изключително силен, което в добавка и с качествата на словенския състезател го прави изключителен фаворит за спечелване на жълтата фланелка. Джордж Бенет, Дюмулен, Гесинк, Сет Къс и Тони Мартин не дават никакъв шанс на конкуренцията и ако няма непредвидени обстоятелства, Роглич и компания трябва да опитат от шампанското другата неделя  в парадния етап по парижките улици.

      Доминиращият холандски тим направо съсипа конкуренцията в лицето на дългогодишния хегемон „Инеос” и техния лидер и миналогодишен победител Еган Бернал. Дейвид Брейлсфорд сигурно съжалява, че не взе в състава Герант Томас и Крис Фруум, но каквото и да беше предприел, крахът на тима му беше предопределен.

     Найро Кинтана/ „Аркеа Самсик“ / и Геом Мартен/ Кофидис /,  също казаха сбогом на амбициите си за нещо по сериозно в тазгодишния тур. Надпреварата за зеленото трико също е много интересна. В лют спор за нея са Сам Бенет / „Декьониг Куикстеп“ / и дългогодишният ѝ носител Петър Саган / „Бора“ /.

       Днес е почивен ден, а утре с етапа от Ла Тур дьо Пин до Вилар де Ланс / 164 км/ – 16-ти етап, надпреварата се подновява .

К.Иванов

(2)