УИКЕНД ТОП 10 ПРОГНОЗИ

1.   Мароко-Бенин 1       Един от фаворитите в турнира посреща промушилият се там тим на Бенин. В състава на Мароко има много класа в лицето на Хаким Зиеш , Хакими , Бенатия и Амрабат. Съставът на Рьонар ще надделее. Гостите разчитат главно на натрупалия годинки Стефан Сесеньон.

2. „Кайрат” – „Ордабаси” – 1     Тимът от Алма Ата спечели важно гостуване миналия кръг, докато  „Ордабаси” загуби домакинството си на водения от Стойчо Младенов – „Кайсар” в последната минута. Поради тази причина двата опонента ще влязат в мача с различно настроение. Кайрат остава в подножието години наред като подгласник на „Астана” и тази година отново ще се бори за титлата докрай. Възелът се очертава да е троен с наличието и на „Тобол”.

3. „Жалгирис” – „Ретириай” – 1       Отборът от Вилнюс няма право на грешка в преследването на „Судува”, ако не иска втора поредна година да е подгласник. Съставът  е  обигран и пълен с чужденци. Мачът е в графата задължителни. На гостите им липсват традиции , за да мислят за нещо е повече от тази среща.

4.Уганда –Сенегал – 2      Пълният със звезди тим на Алиу Сисе започва да намира верния ритъм и то навреме. Уганда изпълни мисията си и прескочи груповата фаза, но тук среща Мане и компания, които са дошли за титлата и участието им ще спре до тук.

5. Аржентина -Чили -1     На  Копа Америка за разлика от Европейското първенство има мач за 3-то място. На пръв поглед той се явява леко безмислен, но всъщност ,,Албиселесте” имат за какво да отмъщават на Чили за двата загубени финала в последните издания на турнира. Чили са в шок , след като бяха сочени за фаворит с Перу , а инкасираха класическа загуба.

6 . САЩ /Ж/  – Холандия /Ж/ – 1     Финалът в женския турнир ще противопостави фаворитките и безспорно най-добър отбор на планетата срещу преизпълнилия с много очакванията състав на Холандия. Класата ще си каже думата и приказката на  „лалетата” ще приключи със звучащото като невероятното за тях второ място.

7. Египет -ЮАР-1      Еуфорията в страната домакин е огромна. Класата на „фараоните” е по-добра, а присъствието в състава им на Салах внася смут в редиците на опонентите. Публиката също е фактор и дава допълнителен импулс в краката им. ЮАР не е от тяхната класа и е обречен.

8. „Витебск” – „Динамо Брест” – 2      Тимът от Брест е невероятна класа и постоянство през този сезон и е твърдо решен да спре дългогодишната хегемония на „Бате Борисов”. „Витебск” е средняк и няма сили да се противопостави срещу качеството на съперника си.

9. „Стярнан” – „Гриндавик” – 1      Формата на домакините е доста добра и „Гриндавик” са подходящ съперник за продължаването и.

10. „Гьотеборг”  – „Сундсвал” – 1     Една победа в пет срещи е достатъчен атестат за това, че грандът е изпаднал в мини криза. Началото на сезона не предвещаваше такова развитие, но всяко нещо си има край и за домакините тя е на път да приключи положително след този мач. „Сундсвал” се бори за своето оцеляване и е доста слаб гост.

К.Иванов

(31)