УИКЕНД ТОП 10 ПРОГНОЗИ

1. „Ботев” – „Дунав”  – 1        Домакините запазиха основните си футболисти. С нов качествен треньор са и играят стабилно в Коматево.  „Дунав” загуби тежко в дебютния си мач у дома и се вижда, че съставът няма необходимата дълбочина, както и, че физически не е добре подготвен.

2. „Номе Калиу” – „Пайде Линамеескоонд” – 1       Шампионите се класираха за втория кръг на Шампионската лига след драматичен успех в Македония. Това ще им даде криле и за важната битка за третата позиция, даваща и квота за Европа за догодина. Гостите не са от класата на „Номе” , въпреки заемащата предна позиция в момента.

3 . „ЦСКА” /М/ – „Оренбург”  – 1      Кошмарни резултати в контролите и кошмарно начало за сезона. Московските армейци трябва да се надигнат и сега е точния момент.

4.  „Динамо” М – „Рубин” К – 1      Домакините пропуснаха победата на старта на сезона, докато гостите взеха щастлива точка . „Динамо” притежава доста по-качествен състав и ще им се доверим.

5 . „Академия Клинчени”  – „ЧФР” Клуж – 2     Шампионите гостуват на новаците. Стартът за тях не бе особено успешен с равенство у дома. Оправдание може да се търси в отминалия изключително важен мач с „Астана”. Сега предстои ново препятствие в Европа, но съставът им е доста дълбок и качествен за печелене на подобни срещи.

6. „КТП” – „Мипа” – 1        Домакините наредиха три поредни загуби у дома, но сега пристига брашнения чувал на дивизията и те са длъжни да го победят.

7. „Осиек” – „Славен Белупо” – 1         „Осиек” запазиха състава си , като дори го подобриха с три качествени трансфера. Един от които бе на нападателя Манце закупен от „Тренчин” за 1 млн. евро.Гостите от Белупо са далеч от тяхната класа в момента.

8. „Сион” – „Базел” – 2        След  катастрофалната разлика в точките от „Йънг Бойс” миналия сезон швейцарският  гранд взе мерки и ще гони титлата през настоящия сезон. Той започва на гости на  „Сион”, който бе победен в тазгодишния финал за купата. По-стойностният отбор са и очакваме победа на старта.

9. „Атлетико Минейро” – „Форталеза” – 1       Отборът от Минейро отпадна на 1/4 финал за купата на Бразилия. Остана първенството в което се намират на добрата четвърта позиция. Играят успешно у дома и посрещат не дотам силните гости от „Форталеза”. Класата им е по-голяма и ще успеят в този сблъсък.

10. „Гьотеборг” – „Ескилстуна” – 1        „Гьотеборг” изпусна победата във Фалкенбергс по изключително наивен начин в 96-тата минута. Гостите се завърнаха към победите миналия кръг след ценен успех над „Калмар”, но тук летвата е поставена много високо.

К. Иванов

(6)