УИКЕНД ТОП 10 ПРОГНОЗИ

1. Азербайджан – Уелс – 2          Задължителна победа за Уелс в тази среща. При победа гостите ще приемат прекия конкурент  Унгария в последния кръг и ще имат възможност да решат квалификацията пред родна публика.

2. Северна Ирландия – Холандия – 2          Победа за по-класния състав, който при загуба рискува да играе допълнителен бараж, а при успех ще спечели първата позиция в групата, което ще му донесе и правото на водач на група за самото европейско.

3. Люксембург -Португалия – 2 / -2.5 /  „Селесао насионал“  се нуждае от задължителен успех. Гостува във великото херцогство, където почти половината население е португалско. Крищиано Роналдо е на кота 98 гола за страната си и ще направи всичко възможно да ги закръгли на 100. Без съмнение трудното ще бъде до първия гол, а еврошампионите няма да рискуват и да пазят само него.

4. Германия – Беларус – 1 /-2.5 /        Битката за първата позиция даваща лидерство на жребия за европейското в тази група най-вероятно ще се реши от головата разлика между Германия и Холандия.Това предразполага към офанзивен и резултатен футбол от страна на маншафта. Три гола разлика звучи съвсем в реда на нещата .

5.Австрия /21/ – Косово /21/ – 1        Задължителен успех за младите австрийци срещу пряк конкурент за втората позиция, при положение, че първата е капарирана от Англия. Домакините са по-класния състав.

6. Осс Волендам – Двата отбора да отбележат          Традиционна игра за второто ниво на холандския футбол, където головете често са много. Изборът е за тази среща.

7. Хвидорве Фредериция“ – Двата отбора да отбележат      И тази датска дивизия, подобно на холандската е предпочитана за тази опция поради нападателния и открит футбол.

8. Ковънтри Рочдейл 1        Небесносините са два мача без успех и приемат изпадналия в дълбока криза тим на „Рочдейл“, ако амбициите наистина са им големи срещата е задължителна за печелене.

9. Торки Сътън 1       Традиционният участник в дивизиите на английски футбол е амбициран да си възвърне професионалния статут. Посрещат аутсайдера  „Сътън“ и са длъжни да вземат максимума от този двубой .

10. ГифуВентфорет Кофу  – 2        „Гифу“ вече изпадна, а два кръга преди края на гостите са им необходими два успеха за участие в плейофите за Джей лигата. Успех без съмнение за по-качествения и амбициран състав .

К.Иванов

(14)