УИКЕНД ТОП 10 ПРОГНОЗИ

1 . Черно МореБотев Вр. 1       Борбата за Топ 6 в която участват „моряците“ е ожесточена , а за очертаващите се две свободни места се борят четири тима. Гостите са в дълбока криза – както кадрова, така и игрова. Смениха треньора .но ядрото от футболисти сякаш е преминало зенита във футбола .Тимът ще води битка за оцеляването си .

2. Манчестър ЮнайтедАстън Вила 1       ,,Червените дяволи” спестиха пътуването на основната част от състава до Казахстан. Изоставането им от четвъртата позиция става много голямо и победата е крайно наложителна. „Астън Вила“ не са лош тим, победиха и в последната си среща, но гостуват на неподходящо място в неподходящ момент .

3 , БрентфордЛутън 1        Домакините трябва да погледнат по-сериозно на мачовете, които провеждат на техния стадион. Като  гости са безупречни до момента, Все пак Топ 6 е съвсем близо. „Лутън“ разчита повече на домашните си двубои. Имат стабилен тим, който ще води битка за оставане в Чемпиъншип.Сигурно ще успее, но дотам. Целта на „Брентфорд“  е за  участие в елита догодина .

4 . АбърдийнСейнт Мирън 1        След две поредни гостувания отборът на „Абърдийн“ се завръща в своя храм   “Питодри” . Ще им гостува безспорно най-слабият гост до момента  и всичко друго освен домакинска победа ще се счете за сензация .

5 . ФиорентинаЛече 1       Победата за „виолетовите“ изглежда сигурна. Причината е , че момента е назрял , а освен това  притежава и по-добрия състав . Сравнително успешната серия на „Лече“ ще има своя край на  “Артемио Франки” .

6 . СевиляЛеганес 1          „Андалусийци“ се намират на третата позиция съвсем близо до върха. През седмицата имаха ангажименти в Европа , но дадоха възможност за изява на резервните си футболисти. „Леганес“ са последни. След назначаването на Агире за треньор стабилизираха изявите си с равенство в Сосиедат и нелепа загуба у дома от Барселона. Домакините обаче са се прицелили нависоко и ще вземат срещата.

7 . ШалкеУнион Берлин 1          „Шалке“ прави доста добър сезон до момента. Намира се на четвъртата позиция. Същото важи и за новаците от източен Берлин, които наредиха три последователни успеха. Точно три са и поредните домакинства без успех на “Кралскосините”, което е време да спре с една  победа .

8 . НюрнбергВеен 1         В пет поредни домакинства баварците от „Нюрнберг“ не успяват да намерят пътя към победата. Приемат последния „Веен“, който са длъжни да победят, иначе ситуацията им ще се влоши много .

9 . ЛилДижон -1          Време е за успех на домакините, който им убягва в три поредни срещи . Гостите ще се борят за оставането си в Лига 1, а „Лил“ за място в Топ 3 .

10 . ПортоПасош де Ферейра -1 / -1.5 /       „Драконите“ са в настроение и късната победа вчера в Берн ще внесе още повече увереност в редиците им. Абубакар се завърна с два гола след дълго отсъствие и това ще увеличи конкуренцията в нападение. Съседите от „Пасош“ могат да се надяват само на почетна загуба в тази среща, всичко друго ще се окачестви като супер сензация .

К.Иванов

(15)