УИКЕНД ТОП 10 ПРОГНОЗИ

1. БърнлиПитърбро 1    Двубой от турнира на футболната асоциация. Срещат се два състава намиращи се в криза. По-дълбока изглежда тя при гостите, а  разликата между първото и третото ниво  във футбола на острова е допълнителна предпоставка да се доверим на домакините .

2. МилуолНюпорт 1    Лондонските  „лъвове“ са в топ форма , а традициите в този турнир са в тяхна полза. „Нюпорт“ се състезават в четвъртото ниво и са в серия от пет срещи без успех. Дори достигането до преиграване за тях ще бъде огромен успех .

3. МидълзброТотнъм 2     Целта на домакините е отдалечаване от опасната зона в Чемпиъншип, а тази на „Тотнъм“ и Жозе Моуриньо е да се спечели трофей, липсващ от години във витрината на  “шпорите”. Прибавяйки и класата , както и натоварения календар, гостите ще гледат да решат мача още на Ривърсайд. Преиграването за тях  ще бъде бреме .

4. СъндърландЛинкълн 1    Вече в четири поредни домакинства победата убягва за  “черните котки”.Публиката им е многобройна и претенциозна, а пети неуспех няма да бъде допуснат. Гостите играят успешно в къщи,  но навън са безлични .

5. “Бат СитиБилерикай 1    Спускаме се до южната национална дивизия за този двубой противопоставящ  амбициозния тим на  „Бат“ и един от най-слабите тимове в шампионата .Доверяваме се на по-класният от двата състава .

6.  МиланСампдория -1     „Росонерите“ са длъжни да се съвземат от шамара получен в Бергамо преди коледната пауза. Пристигането на Ибрахимович допълнително вдигна настроението в редиците им. „Сампдория“ показва доста колеблива игра, а класата на тима е доста по-ниска от предходния сезон .

7.  ЕспаньолБарселона 2    Домакините вече са с нов наставник. Невероятен малшанс ги спохожда до момента в първенството,където са последни. Сигурно ще дойде и победна за тях серия,защото притежават не лоши футболисти, но тук пристига градския съперник от Барселона,к ъдето нищо не може да им помогне. Просто класата е различна .

8. ФамаликаоСетубал -1     „Фамаликао“ са все още на четвъртата позиция, но са в серия от пет мача без успех. Гостите не правят лош сезон до момента, но президентът им бе арестуван преди седмица и това ще даде своето отражение. Насрочени са и нови избори, които ще се проведат в скоро време.

9. ФарензеБенфика Б -1    Португалия е на път да има втори представител от юга в елита. Дългогодишния участник  сред най-силните – “Фарензе” със сигурност ще спечели промоция в края на сезона . Притежават всичко необходимо за това, стадион, публика и традиции. Силен състав, който ще преодолее втория тим на „Бенфика“ без особени проблеми .

10. Уелингтън Финикс Сентрал Коуст Маринърс   Двата отбора да отбележат.     В една от най-резултатните лиги, където тази опция присъства в почти всеки мач, се спираме на този двубой . Слаби отбрани, гарнирани с резултатни нападения.

К.Иванов

(12)