УИКЕНД ТОП 10 ПРОГНОЗИ

1. ЛевскиЕтър 1           Домакините подсилиха състава си. Трябва да наваксват изоставането си от челото. „Етър“ до момента е без спечелена точка и вкаран гол, а в това гостуване моментното статукво трудно ще се промени.

2. Аустрия КлагенфуртБлау Вайс Линц – 1         Два гола не достигнаха на „Клагенфурт“ за изкачване в Типико Бундеслигата. Целта е тази година това да се случи. Доверяваме се на доказаната класа.

3. Шахтьор СолигорскВитебск – 1        „Солигорск“ са лидери наравно с „Бате“ осем кръга преди края на шампионата. Среднякът „Витебск“ не трябва да бъде   сериозно препятствие по пътя към титлата . Мачът е задължителен, тъй като конкурента им приема последния в класирането „Смолевичи“ и победата му е вън от съмнение.

4. АндерлехтСеркъл Брюж – 1           Тази година виждаме променен и вдъхновен „Андерлехт“. Белгийският гранд отново ще играе съществена роля в първенството. „Серкъл“ е далеч от класата им.

5. КамбуурГо Ахед Игълс –  1           Пандемията изигра лоша шега на „Камбуур“, които бяха спечелили промоция, но прекратяването на първенството не им даде възможност да се възползват от нея. Седемте вкарани гола като гост на „Маастрихт“ в първия кръг говори достатъчно за класата, която те притежават .

6. КлужХерменщад – 1           „Клуж“ отпадна доста нелепо от Шампионската Лига и поради това, че директно се класират за третия кръг в Лига Европа другата седмица няма да имат мачове там. Това им дава шанс да се съсредоточат във вътрешното първенство. Приемат доста по-слабия тим на Херменщад и победата не буди съмнение.

7. ГалатасарайГазиантеп – 1          Този сблъсък води до болезнен спомен при домакините. Преди няколко месеца те имаха два гола аванс до самия край, който пропиляха и по този начин заминаха и шампионските им амбиции. „Джим Бом“ са готови за реванш. Селекцията им отново е сериозна.

8. ЛивърпулЛийдс – 1           Шампионите стартират новата кампания срещу до болка познат противник от миналото. „Лийдс“ се завърна в Премиършип и страстите тепърва предстоят. Реалността в този момент обаче е различна, както и класите на двата тима.

9. ХамарбиХелзингборг – 1        „Хамарби“ е длъжен да спечели тази среща иначе рискува да се отдалечи много от челото. Формата отново е намерена след вкараните четири гола снощи на гости на „Гьотеборг“. „Хелзингборг“ ще трябва доста да се потруди за оцеляването си. Тук няма шанс.

10. Жиангсу Сунинг Гуанджоу РФ 1           Невероятна кампания за домакините до момента. Водени от Жоао Миранда, Едер и Алекс Тейшейра те могат да мечтаят дори за титлата. „Гуанджоу“ се бори за спасение, а звездата им Захави се завърна от ангажимент с националния си тим , но не се знае в каква форма се намира и дали ще бъде пълноценен.

К.Иванов

(2)