УИКЕНД ТОП 10 ПРОГНОЗИ

1. Форвертс ЩейрКапфенберг“   –  1           Домакините са по-класния от двата тима. Завършиха в средата на класирането през изминалия сезон, а сега стартираха с равенство като гост. „Капфенберг“ завърши на последно място, но поради ситуацията с Коронавируса във второто ниво на австрийския футбол нямаше изпадащи. Бяха разгромени в първия кръг и то като домакини. Логиката сочи към домакински успех.

2. „Динамо Брест“ –„Енергетик –БГУ“     – 1    Шампионите се простиха с мечтата си за участие в плейоф за Шампионската лига, но днес чакат жребия за Лига Европа, където ще бъдат поставени. В първенството обаче имат да наваксват изоставане от шест точки, за да може и през настоящата еврокампания да са сред участниците. Имат два мача по –малко, които трябва да се спечелят. Младите енергетици правят добър сезон, но в Брест нямат шанс.

3. СлуцкБате Борисов“   –  2           Беларуският хегемон отпадна снощи от Европа след загуба от нашия „ЦСКА“. Тимът трябва да се пренастрои към вътрешните мачове, защото остават само седем кръга до края , а на върха точките с „Шахтьор Солигорск“ са равни. И при отсъствието на Драгун и Стасиевич, гостите са по-сериозния и мотивиран състав. „Слуцк“ стартира добре, но впоследствие финансовата нестабилност в тима се оказа решаваща и те ще се борят за оцеляването си до края на шампионата .

4. Славия МозирШахтьор Солигорск“   –  2         За да се поздравят с титлата, гостите не трябва да грешат до края на първенството. Класният им и обигран състав е длъжен да спечели това гостуване. „Славия Мозир“ доиграват първенството без никакви цели и амбиции в него .

5. ВаасландБеверен –Андерлехт“   –  2          Както отбелязахме в предишното издание, тазгодишният „Андерлехт“ е доста по-класен и постоянен в изявите си от предишния сезон. Два пъти победата като гост им се изплъзва, но този път всички предпоставки това да се случи са на лице. „Беверен“ залага на млади и талантливи играчи, но оставането им в елита на Белгия ще бъде до последно под въпрос .

6. ФейноордТвенте“   –  1          И двата тима направиха добра селекция и стартираха с успехи с по 2:0 . Домакините обаче си остават по-класния и обигран състав. Доверието е изцяло за тях .

7. Топ ОсКамбуур“   –  2        Гостите са най-качествения тим в дивизията и загубата в предишния кръг бе плод на случайност. „Топ Ос“ са на последна позиция и минимална загуба в този сблъсък ще е оптимален вариант за тях .

8. ПортоБрага“   –  1        „Драконите“ стартират защитата на титлата си . Въпреки дубъла от миналия сезон, загубите от „Брага“ през него бяха точно три, а вече в четири срещи подред победата липсва. Нещо невиждано до момента, на което е време да се сложи край. „Порто“ се раздели само с Фабио Силва, който не беше титуляр, а привлече Зайду, Терами и Еванилсон. Звездата на „Брага“ – Тринкао премина в Барселона, а също така напуснаха Палиня и Уилсон Едуардо. Андре Кащро и Гайтан са по-известните имена в селекцията им .

9. Спартак ТърнаваВион Злате Моравце“   –        Продължаваме упорито да търсим домакински успех на Търнава. Подходящият съперник това да се случи е налице и традиционно  силният  домакин  ще прибави три точки към актива си .

10. ЛионНим“   –  1          Гласуваме доверие на полуфиналиста от Шампионската Лига. Той е необходим , за да не се стигне до проблемите от предходния сезон, който бе прекратен докато бяха на седма позиция. Това означава, че те няма да играят в Европа през тази кампания. „Ним“ е корав тим, но далеч от домакинската класа.

К.Иванов

(15)