УИКЕНД ТОП 10 ПРОГНОЗИ

1. Аустрия В.“Адмира“   –  1         Именитите домакини са амбицирани да направят добра кампания. Стартираха уверено и са фаворит срещу младия и неопитен състав на „Адмира“ в това дерби на Виена .

2. Аустрия КлагенфуртАустрия В.2“    –  1          Шампионските амбиции на „Клагенфурт“ са налице. Цел номер едно е промоция и младият тим на гостите не бива да се явява като сериозно препятствие пред тях. Играят силно в домакинските си срещи .

3. Белшина БобруйскШахтьор Солигорск“    –  2         Неочаквано за мнозина, но „Солигорск“ се препъна миналата седмица срещу „Славия Мозир“ и вече изостава на три точки зад лидера „Бате“ . Следва ново гостуване този път на предпоследния „Белшина“ и тук класата трябва да си каже думата .

4. Бате Борисов Динамо Брест“    –   1          Шест кръга преди края дългогодишния хегемон в лицето на  „Бате“  има три точки  преднина на върха . „Динамо Брест“ е детрониран,  но основната цел пред тях е срещата за влизане в групите на Лига Европа в четвъртък срещу „Лудогорец“. Стасевич и Драгун се завръщат за домакините, които имат нов треньор. Мотивацията, както и класата  при „Бате„ е по-голяма .

5. Андерлехт Еупен“    –   1          Добра  серия за белгийският  гранд. Приемат един от най-слабите тимове в елита. Разликата в класите ще се прояви в пълна сила в предстоящия сблъсък .

6. Хееренвеен Венлоо“    –   1       Тимът от  Фрийзланд е уверен лидер след изиграването на два кръга от шампионата. Славещи се като безпощадни домакини, те са длъжни да грабнат трите точки срещу тим, който им отстъпва по класа и бюджет .

7. Камбуур Утрехт Резерви“    –   1       Незнайно как, но най-сериозният тим в дивизията нареди две срещи без победа . Нещата бързо трябва да се коригират  и резервният тим на „Утрехт“ ще бъде   жертвата  за  разярените домакини .

8. Брага Санта Клара“    –   1          „Брага“ загуби на „Драгао“ в откриващия си мач. Сега на дневен ред е домакинство на „Санта Клара“, които стартираха с успех .Като цяло класата и домакинското предимство са в полза на артилеристите. Гостите се разделиха с някои от основните си единици . В „Брага“ те играят доста трудно и последната точка, която спечелиха датира от далечната 2002 -ра година .

9. Боавища Порто“    –   2         Градското дерби отново е на ход . Фаворитът  в него е ясен. „Драконите“ притежават сериозен и избистрен състав. Не така стои въпроса при шахматистите, които отново градят отбор от нулата . Победа за шампионът .

10. Трабзонспор Малатияспор“    –   1         „Трабзон“ стартира неуверено и все още е без победа. Раздели се и с норвежкия си голмайстор Сьорлот преминал в Лайпциг. Но времето за първа победа в шампионата е дошло . „Малатия“ са доста по-слаб отбор и логиката сочи към домакинска победа.

К.Иванов

(1)