УИКЕНД ТОП 10 ПРОГНОЗИ

1. ЦСКАЦарско село“   –  1          В поредица от шест срещи без успех армейците приемат „Царско село“. На гребена на еуфорията след фантастичното представяне в Рим, този двубой ще бъде спечелен . Всяка грешна стъпка от тук до края на годината ще бъде фатална за тях  в борбата за титлата.

2. Славия МозирДинамо Брест“   –  2          Шампионите се намират в блестяща форма и са в серия от победи. Имат четири срещи до края на първенството и дори шансовете за титла съществуват. Домакините доиграват сезона без шанс за изпадане или по-призово класиране.

3. ГрьонингенВенлоо“    1        Коравият северен тим и стабилен в изявите у дома си приема „Венлоо“, който инкасира чутовищна загуба миналия кръг с 0:13 .Психическото състояние на гостите няма да им позволи да спечели нещо срещу така и така по-добрия тим от Фрийзланд.

4. СпортингТондела“   –  1         Младият тим на „лисабонските лъвове“ стартира доста уверено в шампионата тази година. Няма европейски сблъсъци за тях и това ги принуждава да се съсредоточат изцяло на домашна сцена. Рубен Аморим гради силен състав  с повече момчета от прословутата им школа ,,Алкошет” от където най-вероятно ще излезат нови перли .

5. БрагаФамаликао“   –  1          Артилеристите стабилизираха изявите си.Намират се в серия от победи и заиграха наистина силно както в Европа, така и на домашна сцена. От своя страна „Фамаликао“ смени почти целия си миналогодишен състав и в момента притежава най-младия тим в елита на Португалия, на който ще му трябва време за обиграване.

6. ХимкиЗенит“   –  2          Три поредни загуби във всички турнири са много за гранд като „Зенит“. Гостуват на един от фенерите в дивизията – подходящо място за вдигане на самочувствието.

7. КТРКаяни“   –  1        Успех на „КТР“ ще ги изведе на първа позиция в ожесточената им битка с „Яро“ и „Оулу“ за директна промоция във Вейкауслигата. „Каяни“ са по-слаб тим,  редуващ силни със слаби резултати и тук ми се струват обречени. 

8. Шефилд Юн.“Манчестър С.“   –  2        Този сезон ,,остриетата” попаднаха в реалността на Премиършип. Приказката за тях най-вероятно ще приключи, след като миналия  бяха дори на крачка от класиране в Топ шест. ,,Гражданите“ са без успех навън в няколко срещи  и в момента всичко друго освен тяхна победа ще се отчете като сензация.

9. КилмарнъкРейнджърс“   –  2         Гостите са длъжни да печелят подобни двубои в борбата за титлата, където вече имат предимство пред „Селтик“. Дългогодишната суша от към липса на титла е на път да приключи този сезон. За целта момчетата на Джерард трябва да са постоянни в сблъсъци с по-непретенциозни съперници като „Килмарнък“.

10. СпецияЮвентус“   –  2           Андреа Пирло влезе в много лоша серия, от която трябва незабавно да намери изход иначе младата му треньорска кариера може да приключи. Липсата на Крищиано Роналдо дава своето отражение, но „старата госпожа“ притежава редица звезди способни да ги върнат към победите. „Специя“ няма какво да противопостави насреща в този мач и повече от логично изглежда да загуби.

Кирил Иванов

(2)