УИКЕНД ТОП 10 ПРОГНОЗИ

1. Германия   Украйна   –  1                Бундестимът е опрян до стената след домакинските равенства с Швейцария и Испания. Победата им е крайно необходима за продължаване в следващата фаза. В състава на Украйна  има много заразени футболисти, което неимоверно утежнява задачата на Шевченко .

2. Швейцария – Испания   –  2              Залогът в тази среща за  „Ла фурия” е ясен – победа . Класата на Испания е по-сериозна, а в последния си мач те приемат Германия и ще им е необходимо само равенство за класиране във финалната четворка.

3. Северна Македония – Естония      1             Еуфорията при съседите е голяма след класирането си за първи път на Еврофинали. Окрилени от победата в Грузия по-ниско качествения тим на Естония е логично да бъде сломен .

4. Беларус – Литва   –  1            Крайно време е състава на Беларус да изиграе един стабилен двубой и да се поздрави с победа. Състезателите им са от по-високо ниво в сравнение с литовската селекция.

5. Нидерландия – Босна и Херцеговина   –  1              Битката между  „лалетата” и Италия ще бъде до последно. Тази среща е в графата задължителни за Холандия. Гостите  ще бъдат лишени от най-добрия си и  опитен играч в лицето на Едвин Дзеко .

6. Австрия – Северна Ирландия     1              Австрия притежават по-добър състав като единици и са отявлен фаворит в срещата . Северна Ирландия загуби драматично баража си срещу Словакия онзи ден и тима е сринат както физически така и психически .

7. Дания – Исландия     1              Дания е на път да се класира за финалната четворка, въпреки наличието на Англия в групата. Този мач обаче задължително трябва да се спечели. Исландия бе само на няколко минути от класиране на Евро 2020, но нелепи грешки в края им отнеха мечтата .

8. Египет – Того   –  1             Най-титулуваният тим на континента има наглед леката задача срещу Того в квалификационната битка за купата на Африка. Съставът им е пълен със звезди, а домакинското предимство е от огромно значение по тези географски ширини .

9. Уолсол Саутенд     1                Гостите от юга са в голяма игрова и финансова криза, очертавайки се като сигурен изпадащ. За „Уолсол“ това е чудесен момент за увеличаване на точковия си актив .

10. Хъл С Бъртън“   –  1               Тигрите от „Хъл“ са в ожесточена борба с „Ипсуич“ и „Питърбро“ за директна промоция. Прибавяйки към тях и тима на „Съндърланд“ става ясно, че подобни битки с непретенциозни съперници трябва да се печелят на всяка цена . „Бъртън“ са предпоследни и само чудо може да ги задържи в дивизията .

Кирил Иванов

(2)