УИКЕНД ТОП 10 ПРОГНОЗИ

1. ЦСКАБотев Вр.“   –  1           Армейците се намират на гребена на вълната след идването на Бруно Акрапович. Победите се нижат една след друга, а отборът придобива облик и увереност.  Скалпът на римския гранд „Рома“ бе взет в четвъртък, а измореният и обезверен „Ботев“ се очаква да бъде поредната жертва на „ЦСКА“ по пътя им към върха .

2. БероеБотев Пд.“  –  1          Дербито на Тракия се очаква с интерес, а фаворитът е безспорен в лицето на „Берое“. Въпреки карантината и недотам добрата физическа подготовка, заралии показаха, че дори и в това състояние са способни да победят всеки тим. „Ботев“ са в нокдаун, а контузията на Неделев бе допълнителен удар по тях. Очаква се нов собственик в началото на годината, а дотогава агонията ще продължава.

3. Рапид В.“Сваровски Тирол“   –  1        „Рапид“ отпадна в четвъртък от Европа стигайки само до реми в домакинството си на „Молде“. Всички сили вече се прехвърлят на домашна сцена . Борбата за първите две позиции ще бъде безкомпромисна, а подобни срещи трябва да се печелят задължително. „Тирол“ са отбор от по-ниска класа.

4. АЕК ЛарнакаНеа Саламина“   –  1          Пълният с чужденци тим от Ларнака се намира на четвърта позиция в момента. Качеството на тима и желанието му за европейски мачове предразполагат към победа срещу борещия се за оцеляване тим на „Неа Саламина“.

5. ГрьонингенВалвайк“   –  1                Водени от неостаряващия Робен, отборът от Фрийзланд прави запомняща се до момента кампания. Силен у дома си „Грьонинген“ не би трябвало да срещнат трудности срещу колебливия тим на „Валвайк“. Доверяваме се на тях.

6. ЖилинаСеред     1           „Жилина“ бяха пред фалит , но се стабилизираха и в шампионата вървят на трета позиция. У дома са безпощадни, което води до мисълта, че едва ли анонимникът „Серед“ ще може да отмъкне нещо .

7. ОлимпияТабор Сезана“   –  1             „Олимпия“ са в ожесточена битка с „Марибор“ и „Мура“ за титлата в Словения. „Табор“ са корав тим, но срещу лидерите са обречени. Мачът ще бъде труден, но рутината и качеството е в полза на тима от Любляна.

8. ФенербахчеЙени Малатияспор“   –  1           Невероятна драма в Турция. „Аланияспор“, „Галатасарай“ и „Фенербахче“ са с равни точки , а „Бешикташ“ с три отзад, но и с мач по-малко. Шампионът Истанбул се опитва да навакса и той. Това води до мисълта, че „фенерите“ няма как да сбъркат в този мач. В допълнение съставът им е доста качествен този сезон, а изстрадалата им публика си чака титлата за поредна година.

9. Питърбро Рочдейл“   –  1          Две поредни срещи без успех за домакините. Амбицията им е за минимум плейоф, а у дома са почти безгрешни. „Рочдейл“ се борят за оцеляване този сезон. Залагаме на по-мотивирания тим.

10. Алемания Аахен Бонер“   –  1            „Аахен“ се намират на 11-та позиция, но са с цели четири срещи по-малко от всички. Гостите от Бон кретат на предпоследно място и само чудо може да ги спаси днес.

Кирил Иванов              

(5)