УИКЕНД ТОП 10 ПРОГНОЗИ

1. „Левадиакос“ – „Диагориас“   –  1              Домакините са утвърдено име в гръцкия елит и целта им е бързо завръщане там. Липсва им още успех у дома и това е чудесен момент за постигането му .

2. „Фола Есч“ – „Виктория Роспорт“   –  1              Подновява се шампионата на Люксембург с този отложен двубой. „Фола“ са кандидат за титлата и не могат да си позволят лукса да пилеят точки срещу средняка „Роспорт“.

3. „Емен“ – „АЗ“   –  2            Сезонът за „Емен“ е катастрофа и само чудо може да ги спаси от изпадане. „АЗ“ от своя страна се съвземат и победата им на гости на „ПСВ“ е доказателство за това. Има разлика в класите между двата опонента .

4. „ПСВ“ – „Твенте“   –  1              „Твенте“ се намират в дълбока криза изразяваща се в пет срещи без успех. Надали точно на гости на един от най-стабилните домакини в Нидерландия ще успеят за излязат от нея.

5. „Фейрензе“ – „Вилафранкуензе“   –  1            Отборът от северна Португалия се намира на трета позиция в момента на две точки от директна промоция. В челото е доста гъсто и подобни срещи са задължителни за печелене. Гостите са в серия от пет поредни срещи без победа .

6. „Аланияспор“ – „Ризеспор“   –  1              Класният отбор на Алания изостава от лидерите и квотите за участие в Европа догодина. За целта е необходима победна серия . Нищо чудно това да е началото ѝ.

7. „Аданадемирспор“ – „Анкараспор“   –  1             В Анадола се играе изключително трудно, а и погледнато реално четвъртият във временното подреждане приема предпоследния. Без съмнение се очаква изразителен домакински успех .

8. „Грасхопърс“ – „Киасо“   –  1              Именитият швейцарски тим приема един от последните в класирането. Тимът от Цюрих има и три срещи в пасив така, че няма да е изненада ако до седмица той оглави временното подреждане.

9. „Тотнъм“ – „УБА“   –  1             „Тотнъм“ загуби две поредни домакинства, нещо невиждано за Жозе Моуриньо в дългогодишната му треньорска кариера. Срещата за „шпорите“ е на живот и смърт и всичко различно от победа може да доведе до сериозни катаклизми в клуба. 

10. „Шефилд Юнайтед“ – „Челси“   –  2              Томас Тухел нареди два поредни успеха и по всичко личи, че няма намерение да спре до тук . Класата е изцяло в полза на гостите и тук очакваме техен рутинен успех.

Кирил Иванов

(8)