УИКЕНД ТОП 10 ПРОГНОЗИ

1. СлавияЦСКА“   –  2             Първенството на България се подновява този уикенд. „Славия“ ще търси точката в този сблъсък  въпреки, че беше напусната от редица футболисти. Армейците са безспорен фаворит с вече изграден  стил и доста силни играчи. Шампионските им амбиции ще прекъснат при неуспех, затова смело им се доверяваме.

2. ВолфсберегерАдмира“   –  1          Крайно време е домакините да се отърсят от налегналата ги летаргия и да се завърнат на победния  път. Многото срещи без успех рискуват да ги оставят и без участие в първата шестица, затова победата е наложителна. Гостите разчитат на млади момчета, каквато е  политиката на клуба и трудно ще се доберат до нещо.

3. ЧанияИерапетрас“   –  1           Тази среща е от второто ниво на гръцката йерархия. В него избираме да се доверим на домакина, стабилизирал изявите си напоследък. Гостите са много слаб отбор и бъдещето им в тази дивизия е под сериозн въпрос.

4. КарабагНефчи Баку“   –  1          Тази година битката за титлата в Азербайджан е по- оспорвана. В нея освен дългогодишния хегемон в лицето на „Карабаг“ се замеси и най-популярния тим в страната – „Нефчи“. Все пак преди месец „Карабаг“ надделя с 6:0 и психологическия момент е на тяхна страна. Притежават изключителни футболисти за местния стандарт, а мотивацията в прекия мач за титлата при тях ще е на ниво. 

5. ЕсбергВендисел“   –  1            Сляпо се доверяваме на познатия от Суперлигата тим на „Есберг“. Намират се на две точки от директна промоция, а „Вендисел“ се борят за своето оцеляване .

6. Ермис АрадипоОмония Никозия“   –  2           „Омония“ са в ожесточена битка за титлата, а целите на „Ермис“ са на притивоположния полюс. Излишно е да коментираме класата на шампионите, които се представиха достойно и в Лига Европа при наличието на сериозни съперници в групата им.

7. ХибърниънсМоста“   –  1            Почти идентична е ситуацията и в първенството на Малта.„Хибърниънс“ се целят в титлата, а „Моста“ са корав средняк . Домакините няма да сгрешат.

8. АДО Ден ХаагПСВ“   –  1           „Филипсите“ напипаха ритъма в шампионата и започнаха да редуват успехите . Все още са в борбата за титлата, но в най-лошия случай целта е втората позиция. „АДО“ разчитат на домакинските си срещи, но липсата на вярната им публика много ограничава възможностите им.

9. МариборНК Браво“   –  1          „Марибор“ едвам се спасиха от загуба в Домжале през седмицата, но показаха характер. В точките с „Олимпия“ има паритет и е ясно, че борбата за титлата ще е до последно. За „Браво“ се очертава труден двубой с минимални шансове за  на нещо позитивно.

10. Динамо ЗагребОсиек“   –  1          Изключително дерби в Хърватска, противопоставящо първите два тима в класирането. Равният брой точки е предпоставка за здрав мач, но опита в подобни срещи е на страната на дългогодишния шампион – „Динамо“. 

Кирил Иванов

(6)