Франко Давин и Гришо

grigor-dimitrov.com

  

    Бившият треньор на Григор Димитров – Франко Давин, смята че сравненията между българина и Роджър Федерер не са направили услуга на родния тенисист. Той е на мнение, че Гришо не е като Маестрото и никога няма да бъде като него. В същото време обаче специалистът каза доста хубави думи за Димитров. Двамата работиха заедно през 2016 година, но в крайна сметка нещата между тях не се получиха и раздялата бе бърза.

     “Григор е страхотен спортист и играч, наистина невероятен тенисист”, коментира Давин в интервю пред TennisWorldUSA.

     “Може би направих грешката да сменя бекхенда му в средата на сезона, но според мен трябваше да направя това и отново бих го направил. Промяната по средата на сезона е трудно нещо и това не може да се отрече”.

     “Мисленето не беше лесно. Казах му, че трябва да направим това, а резултатите ще дойдат с времето. Не трябваше да се мисли за класиране в ранглистата. Димитров бе сравняван дълго време с Федерер. Без съмнение сравненията с играчи като Роджър и Рафа не правят нещата по-лесни”.

    “В крайна сметка Григор постигна някои страхотни неща в тура. Спечели и финалния “Мастърс”. Той не е като Федерер и никога няма да бъде като него, но до момента има страхотна кариера зад гърба си и все още много години пред себе си”. 
(2)