Футбол§Спорт§Коронавирус

nypost.com

     Турция, Нигерия, Никарагуа, Бахрейн, Сингапур  и Палестина…….. какво е общото между тези държави ? На пръв поглед нищо и това е разумното обяснение за напълно различни държави, намиращи се на три различни континента. Към 18-ти март отговорът е един и той е Цар Футбол. Да, колкото и невероятно да звучи това са единствените места в света, където той още не е спрял. Коварната болест тръгна от Китай и връхлетя и върху света на футбола и спорта с пълна сила. Обърка и нас, обикновените хора, станали затворници в собствените си домове, ограничени от най-дребните, но съществени неща в живота:

    – разходка в парка с децата

    – разговор с приятели в квартала, или може би най–важното, което сега осъзнаваме:

    -липсата на тази емоция от спорта, даваща ни израз на любов, гняв, радост, понякога омраза и отделяща огромна доза адреналин, караща ни да се чувстваме живи.

    Човечеството е преживяло множество войни, дори по-коварни болести и пак е оцеляло.Ще оцелее и сега.А може би е време всеки  от нас мъничко да се замисли и да си направи  равносметка за делата които върши.

    Футболният календар се обърка тотално. Европейското първенство бе отложено за догодина, също както и Копа  Америка. Финалът  в Шампионската лига вероятно ще се състои на 27-ми юни, а този в Лига Европа три дни по-рано. Приоритет са завършването на националните първенства, а желанието това да се случи е до 30-ти юни. Китай, откъдето тръгна всичко ще рестартира футбола си на 19-ти април, а в Европа се надяват това да стане в началото на май.

     Тенисът също се обърка тотално, като Ролан Гарос е отложен за септември. 

     Колоезденето страда също.Няма да има Джиро, както и класиката за която живеят всички белгийци – Обиколката на Фландрия.

     В баскетбола: НБА спря, както и Евролигата.

     Формула 1 също излезе във ваканция, а снукъра последен спусна завесите.

     Засега Олимпиадата в Токио остава, но пък президентът на местния футбол се оказа заразен с коварния вирус.

     Квалификациите в джудото,борбата и бокса бяха прекратени, а въпросите са повече отколкото отговорите. Кога ,къде и как ще се проведат??? Без публика това велико събитие губи смисъла си .

     На нас какво ни остава?!?Да се молим и да чакаме.

     Аз ще си сипя чаша вино и ще помечтая, но по дяволите пости са……….надявам се с любов, отговорност и обединение да продължим живота си разумно.

К.Иванов

(12)